Mircea Badea, realizatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3, le-a spus membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ca Antena 3 pregateste "o intalnire cu telespectatorii", vineri, in Bucuresti.

Sorin Alexandrescu, chief executive officer (CEO) al Antena Group, Mihai Gadea, directorul general al Antena 3, Mircea Badea si Adrian Ursu, realizatori la aceasta televiziune, au participat, la sedinta de joi, a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Acestia au discutat cu membrii CNA in contextul in care, potrivit unei notificari de luni a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cele cinci televiziuni ale trustului Intact - Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV si Zu TV -, vor ramane, vineri, fara sediile lor.

In timpul discutiilor, Mircea Badea i-a sfatuit pe membrii CNA ca, vineri, sa nu isi parcheze masinile in zona sediului Consiliului (Piata Constitutiei, n.r.), deoarece Antena 3 se va intalni cu telespectatorii sai. "Maine avem o intalnire cu telespectatorii, nu un protest", a spus Mircea Badea. Faptul ca nu este vorba despre un protest a fost subliniat si de Mihai Gadea. Totodata, reprezentantii trustului Intact au cerut, joi, ajutorul membrilor CNA, in contextul in care cele cinci televiziuni ale grupului de media ar urma sa isi piarda, vineri, sediile, in urma notificarii ANAF.

Acestia au sugerat CNA sa solicite de la ANAF "clarificarea procedurilor" care le pericliteaza in prezent situatia licentelor pe care emit cele cinci televiziuni. "Daca exista mecanisme legale, CNA este singura institutie din Romania care poate declansa mecanisme de protectie pentru jurnalisti", a spus Mihai Gadea.

Totodata, Mircea Badea a spus ca, in ciuda afirmatiilor facute de mai multe televiziuni si site-uri din afara grupului Intact, "nu exista nicio sentinta, nicio hotarare judecatoreasca despre evacuare". "Aceasta afirmatie a fost perpetuata cu rea-intentie", a mai spus Badea.

Pe de alta parte, potrivit legislatiei audiovizualului, pentru ca Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV si Zu TV sa poata emite din alte studiouri decat cele din prezent, acestea trebuie sa fie autorizate de catre Consiliu.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Insa reprezentantii grupului Intact le-au spus membrilor CNA ca vor sa poata pune in aplicare dreptul de preemtiune si sa poata sa inchireze actualele spatii in care isi desfasoara activitatea cele cinci televiziuni. In acest sens, reprezentantii trustului Intact ar fi transmis mai multe adrese la ANAF, la care insa nu li s-ar fi raspuns, dupa cum au spus reprezentantii Intact.

Intrebati de vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu, daca au facut vreun demers pentru a obtine alte spatii, Sorin Alexandrescu a subliniat ca trustul Intact isi doreste sa plateasca chirie si cele cinci televiziuni ale sale sa isi poata desfasura in continuare activitatea in actualele sedii. "Daca nu se poate, ne mutam in alte locatii", a mai spus acesta. Potrivit reprezentantilor trustului Intact, o eventuala mutare a operatiunilor acestor televiziuni ar dura aproximativ noua luni.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, luni, printr-un comunicat ca "Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.