Cinci bebelusi din Arges, tratati la Spitalul “Marie Curie” din Capitala, sunt in continuare in stare grava, doi dintre ei fiind ventilati mecanic, au anuntat, duminica, reprezentantii spitalului.

In prezent, 11 copii din judetul Arges sunt internati la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti. Cinci dintre acestia sunt in continuare pe sectia de Terapie Intensiva, iar doi dintre ei au nevoie de ventilatie mecanica, au anuntat, duminica, reprezentantii spitalului. Acestia au mai declarat ca este putin probabil sa fie externat vreun bebelus in cursul saptamanii viitoare, chiar daca starea copiilor se imbunatateste, informeaza MEDIAFAX.

Directia Sanitar-Veterinara Arges a demarat, sambata, controale la un lant de magazine din judet, dupa ce mai multi parinti au declarat ca le-au dat portocale copiilor.

“In urma discutiilor pe care le-am avut cu seful ANSVSA, ne-am autosesizat si am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, care fac parte dintr-o retea de magazine hipermarket din orasele Topoloveni, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni si Pitesti. Ne referim doar la portocale, pentru ca una dintre mame a spus ca i-a dat copilului sa consume portocale achizitionate din acel magazin. Este posibil sa depistam anumite pesticide” a declarat Daniel Lupu, director executiv al Directiei Sanitar-Veterinare Arges.

Probele au fost trimise laboratorului din Bucuresti, iar rezultatele sunt asteptate cel tarziu marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.