Peste 20 de persoane au ajuns, joi, la Spitalul Clinic Judetean de Urgente, dupa ce s-au intoxicat cu substante toxice in atelierele unei fabrici - producatoare de pierse auto - din Sibiu, ITM dispunand deja inchiderea provizorie a unor sectii.

Purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Laurentiu Anastasiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca 22 persoane au fost preluate de la o fabrica din Sibiu - producatoare de piese auto - dupa ce au suferit intoxicatii.

"In acest moment stim ca s-a solicitat interventie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicatii, se pare cu substante toxice necunoscute, la o fabrica din Sibiu”
, a spus Laurentiu Anastasiu.

La randul sau, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a dispus efectuarea unei anchete la fabrica.

"Incidentul a avut loc in urma unei defectiuni la o masina de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a raspandit un fum dens, care a patruns in hala alaturata, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Totodata, ITM Sibiu a dispus inchiderea a doua ateliere din fabrica pana la clarificarea problemei.

Ancheta este in curs de desfasurare la fabrica, urmand sa se stabileasca natura substantelor inhalate de muncitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.