Solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de a trimite 50 de militari in Irak a fost aprobata de conducerea Parlamentului si urmeaza sa fie votata in plen.

Birourile Permamente reunite ale Parlamentului au aprobat solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de a trimite 50 de militari in Irak pentru instruire in lupta impotriva ISIS, urmand ca aceasta sa fie supusa plenului, a declarat, joi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. "Solicitarea presedintelui Romaniei privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activitati de instruire in Irak, in lupta impotriva ISIS/Daesh a fost aprobata, urmeaza sa fie supusa plenului", a precizat Tariceanu, la finalul sedintei.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului sa aprobe participarea Armatei Romaniei, pe teritoriul Republicii Irak, la activitati de instruire a fortelor de securitate irakiene in cadrul Coalitiei Internationale anti-ISIL/Daesh, condusa de SUA, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, cuprinzand instructori, personal de stat major si de sprijin din domeniile: forte speciale, informatii militare si forte terestre, potrivit solicitarii adresate Parlamentului.

Costurile generate de participarea fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei la aceasta misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.