CNA a amendat B1 TV cu 10.000 de lei din cauza emisiunii pamflet "Lumea lui Banciu" si a programului "Dosar de politician".

Radu Banciu a folosit un limbaj injurios in editia din 9 decembrie 2015 a emisiunii pe care o realizeaza la B1 TV, "Lumea lui Banciu", comentand faptul ca Arhiepiscopia Bucurestiului intentioneaza sa depuna o cruce la Colectiv, in memoria celor care au murit in incendiul din acel club. Acesta a folosit expresii precum "zdrentele astea, adica pochii, se vor duce acum sa ridice o cruce". Emisiunea, transmisa de la ora 23:00, este incadrata cu AP ("acordul parintilor") si se difuzeaza in reluare in dimineata urmatoare, de la ora 07:00, genul programului fiind "Pamflet".

Totodata, in editia din 14 octombrie 2015, moderatorul Radu Banciu a vorbit despre orasul Sibiu si despre locuitorii sai, astfel: "S-a dezvoltat Sibiul! Ce sa se dezvolte, ma, Sibiul?! Astea sunt niste glume. (...) Sibiul este la nivelul anilor 80 si acum. E un oras de provincie, de care sibienii, adevaratii sibieni, au incercat toata viata sa scape. Niciodata sibienii n-au dat doi bani pe toata zona aia, stiind ca de fapt in esenta ea nu valoreaza foarte mult", informeaza MEDIAFAX.

"Sibienii traiesc ca la tara si acuma (...) Suflete de oieri, da, de pe vremuri, adevaratii ciobani ai Romaniei, nu machidonii astia nenorociti de pe aicea (...) Nu e o metropola, Sibiul. Ce afaceri se fac, Dumnezeule?! (...) Ce vorbesti, ma? Marele oras de afaceristi, Sibiul!", a mai spus Banciu.

De asemenea, in emisiunea "Dosar de politician" din 8 decembrie 2015, prezentatorul Silviu Manastire a facut comentarii in legatura cu legea de organizare si exercitare a profesiei de medic veterinar propusa de Liviu Harbuz, deputat PSD si vicepresedintele Comisiei de Agricultura. El a afirmat ca Liviu Harbuz incearca sa treaca prin Parlament o noua lege de organizare a profesiei de veterinar care "sa-i avantajeze interesele si afacerile".

In plus, Silviu Manastire a declarat ca numele deputatului a aparut in doua scandaluri de coruptie, unul fiind cel in care a fost cercetat Ioan Niculae, patronul Interagro, si celalalt, de la Agentia Nationala Sanitar Veterinara (ANSVA). "In mandatul lui Harbuz fiind incheiat un contract de peste cincizeci de milioane de euro, destinat, atentie, monitorizarii animalelor din Romania", a spus Manastire.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.