Guvernul a decis miercuri (3 februarie) sa suspende, pana la data de 1 septembrie, prevederile privind posibilitatea detinutilor de a-si micsora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in inchisoare

Decizia vine in conditiile in care pe agenda oficiala a sedintei de guvern s-a aflat proiectul de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Justitiei care prevede eliminarea cu totul a prevederilor legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care scriu lucrari stiintifice, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca Executivul a decis suspendarea prevederilor si nu eliminarea lor, asa cum era in proiectul de ordonanta de urgenta al Ministerului Justitiei, pentru ca a tinut cont si de obiectiile CSM. "Guvernul considera ca in acest moment s-a facut un abuz de drept prin aplicarea excesiva a acestei prevederi", a spus Suciu.

Concret, proiectul de OUG stabilea abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Acesta a fost pus in dezbatere publica vineri dupa-amiaza de catre Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, joi, in sedinta CSM, ca sustine varianta abrogarii, desi aceasta este controversata. Proiectul de OUG nu a fost insa agreat si de Consiliul Superior al Magistraturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.