Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania inaugureaza primele doua Centre comunitare de zi pentru copii si tinerii defavorizati in judetele Dolj, Botosani si Hunedoara.

Crucea Rosie din Romania deschide trei centre de zi pentru tinerii defavorizati in judetele Dolj, Botosani si Hunedoara. In total, 500 de copii si tineri vulnerabili din Hunedoara, Botosani si Dolj, cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani, precum si familiile acestora vor beneficia de activitati care au ca scop prevenirea abandonului scolar, dobandirea de noi abilitati de viata, imbunatatirea competentelor personale si sociale, se arata intr-un comunicat al Crucii Rosii remis miercuri MEDIAFAX.

Zilnic, 150 de elevi vor lua o masa calda si vor fi ajutati sa-si faca temele de la scoala de voluntarii filialelor de Cruce Rosie din Botosani, Dolj si Hunedoara. In plus, 60 dintre copii vor merge o data pe an in tabere de vara gratuite. De asemenea, tinerii cu varste cuprinse intre 14 – 20 de ani si parintii acestora pot participa o data pe saptamana la activitati socio-educationale precum sesiuni de consiliere individuala si de grup, cursuri de calificare, cursuri de operare PC, sesiuni de incluziune pe piata muncii, cursuri de prim ajutor etc.

“In Romania lipsurile materiale reprezinta cel mai invocat motiv al abandonului scolar. Imposibilitatea de a plati rechizitele copiilor, hainele si incaltamintea, lipsa hranei sunt factori care ii determina pe parinti sa renunte la scolarizarea copiilor lor. Prin acest proiect incercam sa acoperim aceste lipsuri materiale si sa acordam o sansa reala la educatie copiilor proveniti din familii nevoiase”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.