Klaus Iohannis le-a transmis, marti, absolventilor Institutului National al Magistraturii, ca isi doreste ca la finalul mandatului cetatenii sa poata spune ca traiesc intr-o Romanie fara coruptie, precizand ca s-au facut pasi importanti in ceea ce priveste justitia si statul de drept.

"In anul ce a trecut Romania a facut pasi importanti in materie de justitie, pe calea consolidarii statului de drept, in lupta anti-coruptie si, mai presus de toate, in obiectivul de a fi o democratie mai puternica, in serviciul cetatenilor sai. Activitatea magistratilor a fost, este si va fi esentiala in acest sens", a spus seful statului, la ceremonia de primire a absolventilor INM, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus ca garantarea independentei justitiei si consolidarea statului de drept sub toate aspectele sale sunt prioritati ale mandatului sau. "Imi doresc ca la finele acestuia, cetatenii nostri sa poata spune ca traiesc intr-o Romanie fara coruptie, in care legea este lege pentru toti, intr-o societate care s-a reasezat pe principiile integritatii si corectitudinii. (...) Dumneavoastra reprezentati viitorul, nu doar pentru ca sunteti foarte tineri, ci si pentru ca ati studiat cu tenacitate si v-ati angajat pe un drum care presupune a fi in serviciul public si implica foarte multa raspundere", le-a mai spus seful statului, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a adaugat ca oamenii au asteptari mari de la magistrati, de la intregul corp al celor care formeaza autoritatea judecatoreasca, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor in administrarea justitiei, in limitele si rigorile legii, este esentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.