Televiziunea Romana este obligata de Curtea de Apel Bucuresti sa majoreze salariile de baza ale unui numar de peste 720 de angajati.

Dosarul in care s-a dat aceasta sentinta a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, pe data 17 aprilie 2014, reclamantii fiind Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Romana, dar si un numar de peste 720 de angajati, care sunt reprezentati de acelasi sindicat.

In acest caz, Tribunalul Bucuresti a admis, in martie 2015, cererea de chemare in judecata si a dispus obligarea Televiziunii Romane la majorarea salariilor de baza ale acestora incepand cu 7 aprilie 2012, cu indicii preturilor de consum comunicati de INS aferenti anilor 2008-2011 si primul trimestru al anului 2012. La momentul respectiv, decizia instantei nu a fost insa definitiva.

Pe 29 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti, care a judecat apelul in acest dosar, a dat insa castig de cauza angajatilor TVR. Astfel, instanta a respins apelul SRTv, ca fiind nefondat, decizia fiind definitiva, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din televiziunea publica. In urma pronuntarii instantei in acest caz, luni, la sediul TVR, a avut loc o intalnire intre reprezentantii SPUSTV si conducerea Televiziunii Romane.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii TVR nu au prezentat un punct de vedere al Televiziunii Romane pe acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.