Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), aflata in delegatie oficiala la Moscova impreuna cu mai multi tour-operatori, se asteapta ca aproximativ 100.000 de turisti rusi sa viziteze Romania in acest an si anul viitor.

Din delegatia oficiala a Romaniei la Moscova au facut parte presedintele ANT, Anca Pavel Nedea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, precum si 20 de tour-operatori romani specializati pe incoming.

"Am adus alaturi de noi si industria hoteliera, ca impreuna sa convingem turistii rusi ca avem foarte multe de oferit si, in final, sa contractam. Termenele sunt foarte stranse si, daca vrem sa incepem anul 2016 cu contracte si sa crestem circulatia turistilor rusi pe teritoriul Romaniei, trebuie ca in lunile martie si aprilie sa punctam deja evenimente", a declarat presedintele ANT, Anca Pavel Nedea, intr-un comunicat. Ea a aratat ca circulatia turistica din Rusia pe teritoriul Romaniei este in jurul cifrei de 30.000.

"Impreuna cu mediul privat am targetat ca anul acesta si in 2017 sa ajungem la aproximativ 100.000 de turisti si acesta sa fie doar inceputul", a adaugat Nedea. Oficialul apreciaza ca Romania poate exploata o oportunitate, avand in vedere ca turistii rusi nu mai merg in vacanta in Turcia sau Egipt.

"Este obligatoriu sa ne miscam foarte repede, fiindca realitatile acestea se vor schimba repede, iar in acest timp trebuie sa atragem deja o circulatie turistica mult mai buna pe teritoriul Romaniei", a punctat presedintele ANT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.