Guvernul german a convenit asupra inaspririi regulilor pentru solicitantii de azil, printre care interzicerea reunirii cu familiile acestora mai devreme de doi ani si accelerarea procedurilor de expulzare a solicitantilor neeligibili, informeaza agentia de presa Reuters.

Alianta conservatoare a cancelarului german Angela Merkel si partenerii de coalitie social-democrati (SPD) au agreat, joi, asupra impunerii de restrictii suplimentare persoanelor care solicita azil in Germania, in incercarea de a diminua numarul acestora din tara, in conditiile in care anul trecut peste 1,1 milioane de imigranti au fost inregistrati.

Printre masurile agreate de guvern, se afla si interdictia impusa solicitantilor de azil in vederea reunirii membrilor familiei mai devreme de doi ani. De asemenea, solicitantilor li se garanteaza protectie limitata. In plus, procedurile de expulzare a solicitantilor neeligibili vor fi accelerate, a precizat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel.

O disputa in privinta gestionarii crizei migratiei din tara a divizat luni intregi coalitia formata din Partidul Crestin-Democrat (CDU) al lui Merkel, Partidul Crestin-Democrat (CSU) cu sediul in Bavaria si Partidul Social-Democrat al lui Gabriel. Toatele cele trei partide incearca sa demonstreze alegatorilor ca, in pofida divizarilor din cadrul coalitiei, guvernul detine controlul asupra crizei migratiei, in contextul alegerilor generale de anul viitor. In cadrul planului agreat joi, sunt incluse accelerarea procedurilor de expulzare a solicitantilor care provin din tari sigure, precum si reducerea ajutorului financiar pentru solicitantii de azil. Numarul imigrantilor care vin din Austria in Germania a scazut in ultimele zile la 700 de sosiri zilnice fata de 2.000 cat se inregistrau anterior, pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile.

Este cea de-a doua serie de masuri privind inasprirea regulilor pentru imigranti care a fost agreata de guvernul german, dupa cea din octombrie. Gabriel a motivat ca noile masuri au drept scop descurajarea imigrantilor de a mai intra ilegal in Germania, pentru ca, in schimb, guvernul sa aduca refugiatii direct din taberele din Liban si Iordania.

Guvernul german intentioneaza sa declare Maroc, Tunisia si Algeria drept tari sigure pentru a accelera expulzarea imigrantilor din aceste state.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.