Corpul de Control al primului-ministru a inceput o actiune de control la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva vizand activitatea din ultimii doi ani a institutiei, a anuntat joi Guvernul.

''Obiectivele controlului sunt: verificarea respectarii dispozitiilor legale cu privire la organizarea si functionarea entitatii controlate, verificarea respectarii dispozitiilor legale si a reglementarilor interne cu privire la indeplinirea atributiilor specifice, precum si alte aspecte relevante pentru actiunea de control'', se arata intr-un comunicat de presa al Executivului remis joi MEDIAFAX.

Potrivit aceleiasi surse, perioada supusa controlului este 1 ianuarie 2014 - prezent.

Bogdan Chiritoiu a afirmat, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca in analiza preliminara asupra industriei lemnului, lansata anul trecut, a ''reprosat'' Romsilva ca multe din vanzarile de lemn se faceau prin negociere directa cu o singura companie, ca nu se fac destule licitatii la Regia Nationala a Padurilor si ca ''nu este destula concurenta'' in achizitia de lemn.

De asemenea, Chiritoiu a recomandat Romsilva sa inceapa licitatiile de la pretul minim din anul anterior si nu de la pretul mediu, acuzand-o de ''exces de zel'' si de interpretarea ''exagerata'' a prevederilor legale.

Peste 3.500 de reprezentanti din industria lemnului au protestat marti, in Piata Victoriei, ei sustinand ca Romsilva a crescut cu 300 la suta pretul minim de pornire la licitatiile de vanzare a masei lemnoase.

Ministerul Mediului a transmis saptamana trecuta, printr-un comunicat, ca analiza pe care a efectuat-o, cat si motivele invocate de operatorii economici privind esecul licitatiilor desfasurate, arata ca preturile practicate de Romsilva sunt ridicate.

Reprezentantii ministerului mai spuneau ca au solicitat un nou punct de vedere al Consiliului Concurentei cu privire la modul de stabilire al preturilor de referinta. Consiliul a fost de parere ca preturile de referinta trebuie stabilite in functie de conditiile de piata si a aratat ca Romsilva nu este obligata sa stabileasca preturile luand in considerare preturile medii ponderate de la nivelul anului 2015, asa cum se sustine in fundamentarea deciziei directorului Romsilva privind stabilirea preturilor de referinta pe specii.

Citeste si:
Ciolacu: „În luna mai o să fiu prim-ministrul României”
Ciolacu: „În luna mai o să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.