Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia au ramas fara gaz, in noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei avarii la reteaua de alimentare, iar zona afectata este monitorizata de pompieri, in conditiile in care au fost inregistrate scapari de gaze.

Purtatorul de cuvant al E.ON Distributie, Mihai Predulescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca o vana dintr-un camin de gaz de pe strada Vasile Goldis din municipiul Alba Iulia s-a fisurat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scazute din ultima perioada.

Predulescu a precizat ca din motive de siguranta, in conditiile in care au fost inregistrate scapari de gaze, compania a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaz in zona respectiva, fiind afectati consumatori de pe bulevardele Transilvaniei, 1 Decembrie 1918 si Revolutiei, dar si de pe mai multe strazi, precum si din localitatea Micesti, care apartine de Alba Iulia.

Compania a luat masurile care se impuneau atat pentru siguranta consumatorilor cat si pentru reluarea alimentarii cu gaze naturale in cel mai scurt timp posibil. Operatiunile de schimbare a vanei au inceput imediat dupa oprire, iar reluarea treptata a serviciului de distributie a gazelor naturale este estimata sa inceapa joi, in jurul orei 12.00”, a afirmat Mihai Predulescu, scrie MEDIAFAX.

Mihai Predulescu a spus ca, in total, sunt afectati aproximativ 5.500 de abonati din Alba Iulia.

Zona in care s-a produs avaria este monitorizata de pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, deoarece au existat temeri privind riscul unei explozii.

Alba Iulia nu mai are de cativa ani sistem centralizat de termoficare, astfel ca incalzirea apartamentelor si apa calda sunt asigurate cu centrale individuale pe gaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.