Presedintele M10, europarlamentarul Monica Macovei, cere demisia procurorului general Tiberiu Nitu, aratand ca, in cazul in care acesta refuza sa paraseasca functia, ministrul Justitiei ar trebui sa il revoce, avand in vedere informatiile DNA din cazul Gabriel Oprea.

''«Abtinerea» de la a face declaratii si de la solutionarea cererii DNA privind efectuarea urmaririi penale fata de fostul ministru Gabriel Oprea nu este suficienta si nu este o solutie. Tiberiu Nitu trebuie sa demisioneze pentru ca nu mai poate conduce si reprezenta procurorii din Romania, cat timp numele lui este prezent intr-un dosar DNA ca fiind beneficiarul unui «folos necuvenit», adica a incalcat legea'', a transmis Monica Macovei prin intermediul unui comunicat de presa remis luni MEDIAFAX.

Ea ii solicita ministrului Justitiei sa il revoce in cazul in care procurorul general refuza sa isi dea demisia.

''Daca domnul Nitu nu intelege gravitatea situatiei si nu isi da demisia, atunci ii solicit ministrului Justitiei sa declanseze procedura de revocare din functie, potrivit legii, iar presedintele Iohannis sa o finalizeze cu decizie de revocare'', spune Macovei.

DNA a cerut luni aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru de Interne si senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu in baza unui protocol. Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

"In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", sustine DNA.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.