Klaus Iohannis a declarat, duminica,la Iasi, ca spera ca 2016 va fi un an electoral decent si ca este nevoie de abordari, idei si oameni noi care au inteles ca "metehnele trecutului trebuie sa ramana ale trecutului",precizand ca iti va face auzita vocea,dar nu pentru a intra in campanie.

Seful statului a spus, in discursul sustinut la Iasi, in cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Unirii Principatelor, ca spera ca 2016 sa fie un an electoral in care sa castige profesionalismul. El a precizat ca nu doreste sa se implice in campania electorala, dar isi va face auzita vocea pentru a arata ca este nevoie de un nou mod de a face politica.

"Sper ca vom avea un an electoral decent, in care tenacitatea, munca si profesionalismul vor castiga. Vocea mea se va face auzita in tot acest an, dar nu pentru a intra in campanie, ci pentru a vorbi despre innoirea clasei politice si continuarea schimbarii modului de a face politica. Avem nevoie de abordari, idei si oameni noi, care au inteles ca metehnele trecutului trebuie sa ramana ale trecutului, ca nu putem continua inseland sperantele oamenilor", a spus seful statului. Iohannis a mai spus ca politicienii au sansa, in 2016, de a se conecta la dorintele cetatenilor.

"2016 este un an electoral, urmeaza perioada in care clasa politica are sansa de a se reconecta la asteptarile cetatenilor, de a reconstrui increderea stirbita in timp si de a asuma responsabilitati. Cred ca cetatenii nostri isi doresc lucruri simple de la politicieni: sa se tina de cuvant, sa isi puna puterea si priceperea in slujba interesului public si sa respecte legile. Partidele au ocazia sa probeze ca au inteles aceste lucruri, prin modul de conduita, prin oamenii pe care ii vor propune in competitiile politice si prin actiunile lor din acest an" a afirmat presedintele.

Seful statului a mai declarat ca lectia Micii Uniri este mai acutala ca niciodata, precizand ca "doar impreuna putem reusi modernizarea Romaniei". Romania este membru cu drepturi depline a UE, face parte din cea mai puternica alianta militara care a existat vreodata si romanii au demonstrat ca sunt o natiune care stie sa duca la bun sfarsit mari proiecte, a mai afirmat el, adaugand ca unul dintre proiectele pentru care face apel la clasa politica este modernizarea sistemului de educatie.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

"Suntem la cativa kilometri de frontiera cu Republica Moldova si cred ca este un moment potrivit pentru a ne indrepta gandurile catre fratii nostri de peste Prut. Istoria si limba comune contribuie la consolidarea identitatii si solidaritatii dintre statele noastre. Va asigur ca Romania sprijina cu tot ce este posibil aspiratiile europene ale Republicii Moldova si ramane un partener de incredere" a mai transmis seful statului.

Premierul Dacian Ciolos a vorbit despre proiectele de dezvoltare a infrastructurii si de realizarea unor legaturi intre provinciile istorice, iar primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, a sustinut ca autostrada din Moldova ar trebui sa ajunga pana in capitala R. Moldova. El a mai spus ca isi doreste ca cetatenii moldoveni sa aiba unul, nu doua pasapoarte.

In timpul discursurilor, s-au auzit fluieraturi sporadice, insa evenimentul a decurs fara incidente.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.