CNA a decis, joi, sa amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Pro TV, pentru emisiunea "Vorbeste lumea" din 24 iulie 2015, in care au fost difuzate imagini cu cantaretul Mihai Traistariu in lenjerie intima si au fost facute comentarii cu tenta sexuala, la o ora accesibila minorilor.
Sanctiunea a fost aplicata la propunerea Monicai Gubernat, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru incalcarea articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Difuzarea
in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare
sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".

Sanctiunea a fost aplicata cu sapte voturi "pentru" (Monica Gubernat, Florin Gabrea, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu) si unul "impotriva" (Radu Calin Cristea). Radu Herjeu a spus ca imaginile cu Mihai Traistariu in lenjerie intima au fost difuzate "in bucla" in respectiva emisiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.