Camera Deputatilor si Google au lansat joi platforma online pentru turul virtual al Palatului Parlamentului, printr-un parteneriat gratuit, initiativa apartinand unui roman din diaspora, angajat al Google Irlanda.

„Este un concept foarte simplu, care se foloseste in fiecare parte a lumii. Lucrurile pe care Romania le-a construit in ultimii ani trebuie sa fie aratate tuturor. Sunt foarte multi romani care nu au bani si poate nu au timp sa ajunga pana la Casa Poporului. Este un parteneriat gratuit prin care incercam sa crestem numarul de vizitatori, astfel incat intretinerea cladirii sa fie mai putin costisitoare pentru statul roman”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea mai spus ca un parteneriat similar a fost propus si companiei de stat Tarom, „astfel incat pe spatele biletului (calatorii-n.r.) sa poate sa aiba acces gratuit la vizitarea Palatului Parlamentului, in schimbul unei sume care din costul biletului sa fie transmisa catre Tarom”, insa Consiliul de Administratie al companiei a refuzat propunerea venita din partea Palatului Parlamentului.

„Compania noastra, a aeroportului, a anuntat pentru anul trecut peste 9,5 milioane de pasageri. O parte dintre ei sunt transportati de Tarom, care este o companie a statului roman, in care statul are o cota parte. Din pacate, Consiliul de Administratie nu a avut deschidere pentru un astfel de proiect. Google Institute, in schimb, a avut deschidere pentru un astfel de proiect, care ne da sperante sa avem mai multi vizitatori si mai multe resurse pe care noi le incasam, mai putini bani de la bugetul de stat pentru intretinerea acestei cladiri, care sunt destul de costisitoare”,
a precizat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a afirmat ca initiativa acestui proiect a apartinut unui roman din diaspora, angajat al companiei Google din Irlanda, iar primele demersuri in acest sens au fost facute cu doi ani in urma.

„Este un tur virtual al anumitor sali, facute frumos si construite cu efortul meseriasilor din Romania, incepand cu 1980 si pana in 2013, cand s-a incheiat aceasta investitie. Am incercat sa prezentam lucrarile de arta, din patrimoniul Palatului Parlamentului”, a explicat Valeriu Zgonea precizand ca aproape 150 de picturi, din cele cateva sute pe care Camera Deputatilor si Senatul le au au fost, de asemenea expuse pe platforma Google Cultural Institute, alaturi de salie din cadire care sunt deschise publicului.

Potrivit, Directorul Google Romania, Dan Bulucea, Palatul Parlamentului este primul parlament din Europa centrala si de est care poate fi vizitat pe platforma Google Cultural Institute.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.