In timpul Primului Razboi Mondial, soldatii care nu aveau timp sa caute ceasurile prin buzunare pe campul de lupta le-au legat la incheieturile mainilor cu o bratara.

Un ceas atasat de mana cu o bratara era considerat un accesoriu exclusiv feminin, iar ceasurile de mana au fost ridiculizate la inceput. Dupa ce au fost considerate o moda stupida, ceasurile de mana au devenit un adevarat trend, iar cele de buzunar devenisera demodate, conform boingboing.net.

In prezent, datorita aparitiei si dezvoltarii telefoanelor mobile, exista voci care considera ca ceasurile de mana sunt inutile, deoarece un smartphone iti poate arata cat este ora. Cu toate acestea, barbatii continua sa le cumpere, iar fiecare dintre ei are cateva motive pentru care nu renunta la un vechi obicei care simbolizeaza stilul si rafinamentul:

1. Barbatii considera ceasurile ca fiind bijuterii practice si foarte frumoase

Aproape indiferent de pret, ceasurile au fost si vor fi privite ca niste bijuterii, chiar daca unele dintre ele au un design foarte sportiv si masculin, asa cum sunt aceste ceasuri barbatesti. Spre exemplu, diferenta de pret dintre un ceas din aur si acelasi model fabricat din otel inoxidabil este mult mai mare decat pretul cantitatii de aur folosite pentru fabricarea modelului din aur, ceea ce transforma ceasul intr-o bijuterie in sine.

2. Barbatii cumpara ceasuri deoarece le place cum arata la prima vedere

Haideti sa facem un test: daca schimbam cureaua ceasului si ne intrebam prietenii cum li se pare, acestia vor crede ca porti la incheietura mainii un nou model. Ei vor observa noua curea, nu ceasul in sine, conform ebay.com.

3. Barbatii cumpara un ceas pentru a-i impresiona pe ceilalti

Multi barbati cumpara ceasuri de mana nu pentru dorinta de a utiliza efectiv accesoriul respectiv, ci pentru a-i impresiona pe ceilalti. Acesta este si motivul pentru care pe piata exista multe ceasuri care seamana cu modelele scumpe si renumite ale marilor branduri. Din pacate pentru purtatori, un cunoscator isi va da seama imediat ca ceasul respectiv este o imitatie.

4. Barbatii cumpara un ceas pentru a fi punctuali

Telefoanele mobile nu te ajuta sa fii punctual, spre deosebire de ceasuri. Gestul de a scoate mereu telefonul mobil din buzunarul hainei sau al pantalonilor pentru a afla mereu cat este ora pare rezultatul „disperarii”. O scurta privire catre incheietura mainii reprezinta un gest mult mai natural si mai discret in anumite situatii, in special in cele formale, conform realmenrealstyle.com.

Citeste si:
5 motive pentru care educația este esențială într-o societate
5 motive pentru care educația...

5. Barbatii cumpara ceasuri deoarece stiu ca sunt functionale

Desi ceasurile de mana au fost purtate la scara larga in timpul Primului Razboi Mondial, acestea au fost folosite pentru prima data de militari in secolul al XIX-lea, pentru a sincroniza manevrele pe campul de lupta sau in perioadele de instructie. Orice lucru inspirat din necesitatile militarilor devine foarte util in viata de zi cu zi. Spre deosebire de un smartphone, un ceas de mana are un avantaj incontestabil: durata lunga de viata a bateriei sau durata (teoretic) infinita de viata a mecanismului care il pune in miscare. Atunci cand mergi, spre exemplu, intr-o drumetie pe munte, un ceas de mana este mult mai util pentru a afla cat este ora decat un telefon mobil.

6. Barbatii cumpara ceasuri deoarece stiu ce inseamna stilul si rafinamentul

Ceasul unui barbat atrage mai multa atentie din partea celor din jur decat orice alt accesoriu. Ele reprezinta o scurta definitie despre stil si rafinament si fac diferenta intre barbatii care se imbraca si poarta orice si barbatii care stiu ce inseamna eleganta.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

7. Barbatii cumpara ceasuri deoarece investesc in lucruri care nu-si pierd valoarea

Ceasurile se regasesc in majoritatea topurilor specialistilor cu privire la obiectele care nu se devalorizeaza in timp. Valoarea ceasurilor, mai ales a celor mecanice, scade foarte putin in timp, iar singurul criteriu care conteaza in stabilirea valorii unui astfel de obiect este functionarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.