Cursurile vor fi reluate, marti, in toate unitatile de invatamant din Bucuresti, Ilfov si Galati, iar in Giurgiu, Ialomita, Dambovita, Olt si Vaslui vor fi reluate in majoritatea scolilor, cu exceptia unor unitati din zone afectate de ninsori si viscol, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei.

Deciziile de redeschidere, incepand de marti, a cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Bucuresti, Ilfov si Galati au fost luate de colegiile prefecturale si anuntate luni Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Cursurile vor fi reluate marti si in judetul Giurgiu, cu exceptia unitatilor scolare din localitatile Gogosari, Putineiu si Schitu.

In judetul Ialomita vor fi redeschise toate scolile din mediul urban, iar in judetul Dambovita vor functiona toate unitatile de invatamant, mai putin cele din localitatile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doicesti si Branesti. In judetul Olt, opt unitati de invatamant raman inchise, iar in judetul Vaslui, cursurile vor fi reluate in toate unitatile de invatamant din mediul urban si, partial, in cele din mediul rural. Cursurile sunt suspendate luni, din cauza vremii, in toate scolile din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea.

De asemenea, luni sunt suspendate partial cursurile in alte noua judete, respectiv: Vaslui (unitatile de invatamant din mediul rural); Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei); Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural); Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia); Dambovita (15 unitati de invatamant); Olt (27 de unitati de invatamant); Arges (sase unitati de invatamant din localitatile Ungheni, Ciomagesti, Uda, Mosoaia si Babana); Alba (o unitate de invatamant din satul Tonea, comuna Sasciori); Harghita (o unitate de invatamant).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la sfarsitul semestrului, respectiv a anului scolar. Aceste masuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, a precizat MENCS.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.