Cei 60 de migranti din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran si Sudan, care au fost prinsi, in noaptea de vineri spre sambata, cand intrau ilegal in Romania din Serbia, sunt cercetati pentru trecere ilegala a frontierei de stat, pe numele lor fiind intocmite dosare penale.

Potrivit unui comunicat de presa, de duminica, al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, cei 60 de migranti care au intrat, vineri noapte, ilegal in Romania se afla in custodia Serviciului pentru Imigrari Timis, fiind cazati la Centrul ”Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”In urma verificarilor facute in cazul grupului de migranti care a fost depistat de politistii de frontiera, ieri (sambata - n.r.), in apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit ca cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, cinci din Somalia, una din Iran si una din Sudan. Persoanele in cauza au declarat ca au plecat din tarile de origine, traversand Turcia, Grecia, Macedonia si Serbia, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen, pentru a-si gasi de lucru”, se arata in comunicat.

Pe durata cercetarilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrana, apa si ceaiuri calde, oferite de politistii de frontiera din Timis, potrivit documentului citat.

In cauza s-au intocmit dosare penale pentru infractiuni de trecere ilegala a frontierei de stat. Politistii de frontiera au fost sprjiniti de lucratori de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si de la Serviciul Roman de Informatii Timis. Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie in Serbia si i-au predat Serviciului pentru Imigrari Timis pentru finalizarea procedurilor specifice.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de Politia de Frontiera, politistii de frontiera au prins, in noaptea de vineri spre sambata, 60 de migranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, in apropierea punctului de frontiera de la Lunga, judetul Timis, in zona localitatii Comlosu Mare.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

”In jurul orei 01.45, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic”, se arata in comunicat.

Migrantii au fost preluati si transportati la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, pentru efectuarea procedurilor legale de amprentare.

Cei 60 de migranti, toti barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc.

In acest caz au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea preluarii celor 60 de migranti.

Citeste si:
Când am putea intra în Schengen. România e de acord să primească...
Când am putea intra în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.