Guvernul a dat publicitatii, vineri, prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister in 2016, dupa ce premierul Dacian Ciolos a anuntat miercuri ca acestea au fost finalizate si urmeaza sa fie inaintate Parlamentului.

Documentele publicate pe site-ul Executivului cuprind planul si harta strategiei pentru fiecare minister.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat in sedinta de Guvern de miercuri ca Executivul a finalizat planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister si le-a sintetizat intr-un document care va fi trimis Parlamentului pana la finalul vacantei parlamentare, cerandu-le totodata ministrilor sa-si prezinte prioritatile comisiilor de specialitate.

"Am finalizat planurile de actiuni sectoriale, cu prioritatile pe fiecare minister, ceea ce ati trimis in urma intalnirilor, discutiilor pe care le-am avut inclusiv sedintele informale de Guvern de sambata, de la instalarea Guvernului si pana acum. Am reusit sa sintetizam aceste prioritati sectoriale pe care vi le-ati fixat fiecare dintre dumneavoastra intr-un document pe care asa cum am promis o sa-l trimitem Parlamentului pana cand Parlamentul se intoarce din vacanta si o sa va rog sa va faceti timp sa mergeti in comisiile de specialitate sa prezentati aceste prioritati pe care vi le-ati stabilit si sa le discutati cu parlamentarii", le-a spus Dacian Ciolos ministrilor.

El le-a cerut membrilor Cabinetului sau sa se "concentreze" pe implementarea planului de masuri sectoriale in institutiile pe care le conduc pentru ca "timpul este scurt" si le-a transmis acestora ca trebuie sa faca diferentierea intre prioritatile pe care si le-a stabilit actualul Guvern si lucrurile care trebuie facute pentru administratrea "normala" a ministerelor.

"Pentru a discuta in detaliu modul cum vati gandit sa implementati aceste masuri o sa va propun sa ne intalnim - cel putin la ministerele care au masuri prevazute in programul de guvernare - in zilele urmatoare, in urmatoarele doua, trei saptamani, o sa ma organizez in asa fel incat sa vin la dumneavoastra la ministere pentru a discuta impreuna cu dumneavoastra si cu conducerea ministerelor modul in care vati propus sa va organizati pentru aplicarea, implementarea, acestor masuri, pentru ca o sa le urmarim impreuna", a precizat Ciolos.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.