Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii vor fi, de sambata seara pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizarii cod portocaliu emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de sambata, ora 20.00, pana duminica, la aceeasi ora, in Bucuresti si judetele, Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea si Galati, va fi viscol, la rafala vantul depasind viteze de 70-80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

In judetele Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, viscolul va avea intensitate maxima de la primele ore ale zilei de duminica.

Incepand de sambata seara, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice, precum si zona Carpatilor de Curbura. Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea.

Sub avertizare cod galben vor fi judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

In celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vantului la rafala va fi, in general, de 35-45 de kilometri pe ora, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.