Politia poate sa ceara reexaminarea psihologica a celor care au permis de port-arma, potrivit unui nou act normativ care aduce mai multe modificari legii privind regimul armelor si munitiilor si care va intra in vigoare de vineri.

Noul act normativ, care va intra in vigoare de vineri, aduce mai multe modificari Legii 295/ 2004 privind regimul armelor si munitiilor, a transmis, joi, Politia Romana.

In noua lege, la articolul 28, este prevazut ca Politia poate cere reexeminarea psihologica a detinatorului de permis de port-arma.

"In intervalul de cinci ani, cat este valabil permisul de port arma, Politia poate sa solicite, oricand are motive intemeiate, o noua evaluare psihologica a posesorului de permis de port-arma", a declarat MEDIAFAX Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului general al Politiei Romane (IGPR). Actul normativ stabileste ca medicii trebuie sa anunte politia daca rezultatele acestor evaluari nu au iesit bine si sa tina o evidenta clara a acestora.

"Medicii vor fi obligati sa tina o evidenta a acestor analize si sa anunte, in termen de maximum cinci zile, Inspectoratului General al Politiei Romane rezultatul examinarilor daca in urma examenului medical se confirma ca titularul manifesta probleme de natura psihologica sau sufera afectiuni care fac imposibila mentinerea autorizarii pentru a detine arme si munitii letale ", a mai declarat Georgian Dragan.

Conform noului act normativ, colectionarii de arme letale sau neletale nu mai au voie sa procure munitie, cu exceptia cazurilor in care vor sa traga in poligon, ei putand sa faca acest lucru in baza unui aviz temporar valabil trei zile. In legea care va intra in vigoare de vineri apare prevederea ca persoanele fizice sa fie informate cu privire la expirarea valabilitatii permisului de arma cu cel mult sase luni si cel putin 30 de zile inainte ca acesta sa expire. Posesorul de permis de arma va fi anuntat si atunci cand ii va fi prelungit permisul, dar si cand acesta va fi dezactivat.

Noua reglementare face referire la procedura acordarii certificatelor de dezactivare, precum si a certificatelor de transformare a armelor de foc in arme de recuzita.

Totodata, a fost reglemementata si procedura avizarii personalului abilitat sa poarte arme de serviciu, a mai declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.