Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, a fost retinut, miercuri seara, de DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, aceeasi masura fiind dispusa si pentru omul de afaceri suspectat ca a pus la dispozitia politistului o masina de lux in schimbul protectiei pentru afacerile sale.

Procurorii DNA Ploiesti au emis ordonante de retinere, dupa mai multe ore de audieri, pe numele sefului Politiei statiunii Sinaia, comisarul sef Marin Tudorica, pentru trafic de influenta si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, si al omului de afaceri Cristian Bogdan Simion, patronul unui supermarket din Sinaia, pentru cumparare de influenta si complicitate la efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

Conform anchetatorilor, Marin Tudorica este acuzat ca incepand din iulie 2013 a pretins si primit in mod direct de la omul de afaceri un folos material constand in utilizarea unui autoturism Mercedes, in valoare de 60.000 de dolari, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urma o administra. Folosinta autoturismului a fost evaluata provizoriu la suma de 49.000 euro.

Potrivit DNA, in schimbul folosirii masinii, seful Politiei Sinaia l-a asigurat pe omul de afaceri ca are influenta asupra ”unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri”.

”Acest lucru s-a materializat in 12 decembrie 2015, cand, prin intermediul lui Ionut Rosca (n.r. - adjunctul sefului Politiei statiunii Sinaia), a intervenit la inspectorii antifrauda care efectuau un control la firma omului de afaceri, in scopul influentarii activitatii functionarilor respectivi, in directia aratata mai sus. Prin exercitarea influentei asupra inspectorilor antifrauda, inculpatul Ionut Rosca i-a asigurat in continuare sefului sau primirea folosintei autoturismului mentionat mai sus”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

De asemenea, seful Politiei Sinaia este suspectat ca prin intermediul omului de afaceri pe care il proteja, in cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidential in statiune si s-a implicat direct pentru a obtine avizele si autorizatiile necesare constructiilor, dar si in vanzarea acestora. Astfel, Marin Tudorica a postat anunturi de vanzare pe site-uri de specialitate si isi dadea numerele de contract pentru realizarea tranzactiilor.

In acelasi dosar, adjunctul sefului Politiei statiunii Sinaia, comisarul Ionut Rosca, a fost pus sub control judiciar, dupa ce a fost audiat, miercuri, timp de mai multe ore la DNA Ploiesti, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta. Marin Tudorica si Cristian Bogdan Simion vor fi prezentati, joi, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Citeste si:
Cine va fi noul șef al NATO? S-a vehiculat numele lui Iohannis
Cine va fi noul șef al NATO?...

Anchetatorii DNA au facut, miercuri, perchezitii la sase adrese si au ridicat documente atat de la Politia Sinaia, cat si de la Primaria orasului. Printre adresele unde au avut loc descinderi s-au numarat si locuintele celor doi politisti, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013-2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.