Grupul media Antenna din Grecia a primit aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa se extinda in Romania si sa infiinteze doua noi televiziuni, Magic TV si Rock TV, care ar urma sa se lanseze in prima parte a acestui an si sa reprezinte un spatiu de promovare a artistilor romani.

Pentru lansarea Magic TV si Rock TV, societatea Kiss TV Music SRL - care este controlata de grupul media Antenna din Grecia - a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) doua licente audiovizuale prin retele de comunicatii electronice (prin cablu).

Solicitarea a fost analizata si aprobata de CNA, in sedinta de marti, la care a fost prezenta si echipa care se va ocupa de lansarea Magic TV si Rock TV (Liana Stanciu, Cristian Hrubaru, Romeo Repta si Daniel Klinger), care este comuna cu cea care se ocupa deja de celelalte branduri pe care grupul Antenna din Grecia le detine in Romania, respectiv Kiss TV, Kiss FM, Rock FM, Magic FM si One FM.

Magic TV si Rock TV vor avea un format tematic-muzical si vor emite din prima parte a acestui an, la nivel national, dupa cum au declarat reprezentantii celor doua televiziuni.

Investitia initiala in echipamentele necesare pentru lansarea Magic TV si Rock TV este estimata la 30.000 de euro. Cele doua televiziuni urmeaza sa se finanteze din publicitate, potrivit documentelor depuse la CNA.

Pentru distributia Magic TV si Rock TV, reprezentantii televiziunilor sunt in discutii cu UPC, RCS&RDS, Telekom, Orange si Ines Group.

"Este un vis al nostru mai vechi de a transpune in vizual cele doua canale Magic FM si Rock FM, vis care urmeaza sa se fructifice cu ajutorul dumneavoastra. Este prea tarziu fata de evolutia audiovizuala a omenirii, dar cu siguranta este un business care va aduce mai multa notorietate si posturilor noastre de radio si va fi un spatiu de promovare a artistilor romani. Artistii romani vor avea o platforma de exprimare", a spus in fata membrilor CNA, in sedinta de marti, Romeo Repta, directorul de retea al statiilor detinute in Romania de grupul Antenna din Grecia.

"Nu inventam roata, vrem sa replicam succesul pe care il avem cu televiziunea Kiss TV, care este de fapt o formula vizuala a postului de radio Kiss FM. Nu vom revolutiona televiziunea cu aceste doua canale, dar suntem siguri ca vom veni cu doua canale pe placul celor care consuma muzica de acest fel si care nu gasesc acum pe piata media astfel de canale", a spus, la randul sau, Daniel Klinger, directorul tehnic al statiilor detiute in audiovizualul romanesc de grupul Antenna din Grecia.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Pe de alta parte, Liana Stanciu si Cristian Hrubaru, care se ocupa de identitatea posturilor de radio Magic FM si Rock FM, se vor ocupa si de cele doua televiziuni, scrie MEDIAFAX.

Lansarea Magic TV este "inca o provocare in cariera mea", a spus Liana Stanciu. In acelasi timp, Cristian Hrubaru a spus ca Rock TV isi propune sa aduca rockul "acolo unde ii este locul", respectiv "in atentia oamenilor".

Antenna Group, care este controlat de familia Kyriakou din Grecia, a intrat pe piata audiovizualului din Romania la sfarsitul anului 2013. Astfel, grupul german de media ProSiebenSat.1 a anuntat pe 23 decembrie 2013 ca a vandut televiziunea Kiss TV si radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM si Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa achizitia acestor operatiuni face parte din strategia Antenna Group de intrare si de dezvoltare pe noi piete din sud-estul Europei, dupa cum a declarat la momentul respectiv Theo Kyriakou, CEO al Antenna Group, citat de broadbandtvnews.com.

Citeste si:
Metropola TV urcă în topul televiziunilor cu cel puțin 25 de...
Metropola TV urcă în topul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.