Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat intr-un interviu publicat marti ca tara sa va opune rezistenta daca Turcia ii ameninta securitatea nationala, dar a apreciat ca, daca turcii ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice, relateaza agentia DPA in pagina online.
Rusia va opune rezistenta daca Turcia, stat membru NATO, ii ameninta securitatea nationala, a declarat Putin intr-un interviu pentru tabloidul german Bild, referindu-se la doborarea unui bombardier rus de catre aviatia turca la frontiera cu Siria, in noiembrie.

"Sper ca astfel de evenimente sa nu se transforme in conflicte militare de amploare. Dar daca interesele si securitatea Rusiei sunt amenintate, Rusia va opune rezistenta. Toata lumea trebuie sa stie asta", a subliniat presedintele rus. El a adaugat ca, daca Turcia ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice."Turcia face parte din NATO, dar nu a fost atacata. Prin urmare, NATO nu este nevoita sa protejeze Turcia, iar problemele noastre cu Turcia nu au nicio legatura cu apartenenta acestei tari la NATO", a subliniat Putin.

"Conducerea turca ar face bine sa-si ceara scuze pentru doborarea avionului, care reprezinta clar o crima de razboi, in loc sa sune la sediul NATO", a conchis liderul rus.

Armata turca a doborat, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria si Turcia. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc, desi nu exista dovezi in acest sens. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea "consecinte grave". Cei doi piloti ai avionului s-au catapultat, unul fiind impuscat mortal de insurgenti sirieni de etnie turca, iar celalalt fiind salvat intr-o operatiune speciala ruso-siriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.