Politisti, directori si magistrati se numara printre persoanele condamnate in noiembrie si decembrie in dosarele DNA, acestea primind pedepse cuprinse intre un an de inchisoare cu suspendare si 11 ani de inchisoare.

In cursul lunilor noiembrie si decembrie 2015, in dosare de coruptie instrumentate de DNA, au ramas definitive 65 de hotarari judecatoresti prin care au fost condamnati 188 de inculpati, anunta parchetul.

Intre persoanele condamnate, se numara un prim procuror de parchet de judecatorie, un judecator, noua avocati, doi executori judecatoresti, cinci directori de companii si regie autonoma, un primar de oras, un rector universitar, doi medici, cinci ofiteri de politie, patru comisari de garda financiara si cinci lucratori vamali.

In noiembrie a fost condamnat definitiv, la patru ani de inchisoare cu executare, fostul judecator al Curtii de Apel Oradea, Mircea Puscas, acuzat de DNA ca a cerut de la o persoana judecata in mai multe dosare 51.500 de euro, din care ar fi primit 21.500 de euro, promitand ca intervine la magistrati sa dispuna solutii favorabile, precum si fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Mihai Betelie, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, acuzat ca a efectuat prin persoane interpuse activitati de comert incompatibile cu functia, scrie MEDIAFAX.

Fostul primar al orasului Borsa, Cornel Remus Stetco, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru obtinere pe nedrept a unor fonduri europene, iar fostul sef al Politiei Orasului Pantelimon, Alexandru Adrian Sovar, la trei ani si opt luni de inchisoare, pentru ca a primit 600 de dolari de la un sofer prins baut la volan, i-a oferit 300 de dolari unui subaltern pentru a il ajuta pe soferul respectiv si i-a luat ceasul de mana subalternului.

In luna decembrie instantele au decis condamnarea lui Adrian Chebutiu, presedinte al consiliului de administratie si director general al Uzinei Constructoare de Masini (UCM) Resita, si a lui Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Resita, la cate cinci ani de inchisoare, pentru delapidarea companiei si constituire de grup infractional organizat, prejudiciul fiind estimat la peste 75 de milioane de lei. In acelasi dosar, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului si intermedierea infractiunilor economice.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

Tot in decembrie a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare fostul director general al RATB Viorel Popescu pentru a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin incheierea unui contract cu o firma care, desi nu avea drept de asistenta juridica, a oferit RATB astfel de servicii.

Fostul sef al Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru ca a determinat agenti de politie sa isi incalce atributiile de serviciu pentru a asigura protectie unor oameni de afaceri si functionarilor publici.

Fostul rector al Universitatii Ovidius din Constanta, Tiberiu Danut Epure, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. El a fost anchetat de DNA dupa ce a fost denuntat de studenti ca a cerut 10.000 de euro pentru a facilita admiterea la Facultatea de Farmacie pentru trei candidati, el primind 5.000 de euro.

Citeste si:
Fără dosare cu șină în România. Instituțiile publice nu mai au voie...
Fără dosare cu șină în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.