Un comisar-sef de la Politia Judeteana Bacau a fost arestat preventiv, vineri, pentru favorizarea faptuitorului, el fiind acuzat ca a furnizat fostului primar al comunei Margineni Marcelin Solot, arestat si el, informatii dintr-un dosar aflat in lucru la Politie.

Judecatoria Bacau a dispus arestarea preventiva a comisarului-sef Adrian Movila, ofiter la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE) al Politiei Judetene Bacau, pentru favorizarea faptuitorului, dupa ce ar fi ajutat intr-o ancheta un primar de comuna si un om de afaceri, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, respectiv evaziune fiscala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor Parchetului Judecatoriei Bacau, comisarul-sef Adrian Movila l-a ajutat pe fostul primar al comunei Margineni Marcelin Solot, arestat in august 2015, pe parcursul desfasurarii anchetei penale declansate impotriva sa.

Astfel, politistul i-a furnizat edilului informatii legate de ancheta, in urma contactelor realizate cu persoanele audiate in cauza. De asemenea, Adrian Movila a oferit indicii si sfaturi cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat ulterior, in cursul urmaririi penale, in cauza respectiva.

Ofiterul bacauan mai este acuzat de anchetatori ca ar fi ajutat si un om de afaceri, ”in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala si tragerii acestuia la raspundere penala, transmitandu-i detalii in legatura cu ancheta aflata in desfasurare fata de beneficiarul favorizarii sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala”.

In acest caz, oamenii legii au facut perchezitii la locuinta politistului si la biroul acestuia de la sediul Politiei Judetene Bacau.

”La propunerea procurorului, magistratii Judecatoriei Bacau au admis cererea de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Movila Adrian, pentru doua infractiuni in concurs de favorizarea faptuitorului”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX prim-procuror adjunct al Parchetului Judecatoriei Bacau, Raluca Cobzaru.

Citeste si:
Google ar putea primi o amenda record din partea UE
Google ar putea primi o...

In urma arestarii preventive, comisarul-sef Adrian Movila a fost suspendat din functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.