Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, miercuri, in contextul propunerilor pe care trebuie sa le faca anul acesta pentru sefia PICCJ si DNA, ca nu are nimic impotriva Laurei Codruta Kovesi, ci considera ca este probabil cel mai bun procuror sef pe care l-a avut DNA.

"Nu am nimic impotriva Codrutei Kovesi, ci dimpotriva, am spus, o repet, este probabil cel mai bun procuror sef al DNA de cand exista aceasta institutie", a declarat Pruna, la Digi24, in legatura cu afirmatii pe care le-a facut anterior privind propunerile pe care trebuie sa le faca in vederea unor noi numiri, in luna mai, la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Ea a raspuns insa ca este prematur sa spuna acum daca ar avea sau nu ceva impotriva prelungirii mandatului Codrutei Kovesi la sefia DNA. "As dori ca determinarea mea in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei sa nu fie pusa la indoiala prin niciun fel de umbra cu privire la judecata mea de valoare privind-o pe doamna Kovesi", a mai spus Pruna.

Intrebata daca are aceeasi parere si despre procurorul general Tiberiu Nitu, ministrul Justitiei a spus ca nu crede ca poate face acum evaluari in direct privind performanta procurorilor de la conducerea parchetelor de cel mai inalt nivel, dar a dorit sa faca niste precizari in ce o priveste pe Kovesi din cauza ca a existat o neclaritate.

Intr-un interviu publicat de Romania Libera pe 22 decembrie, ministrul Justitiei Raluca Pruna spunea ca crede ca, in principiu, o procedura de reinvestire "a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate".

"Sigur, ca principiu, am spus ca legea da posibilitatea reinvestirii unei persoane, insa iarasi cred ca societatea romaneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura - vorbesc ca principiu - de reinvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate. Eu inteleg din motive de transparenta sa fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanta, astfel incat sa fiu impacata cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului si, finalmente, pe masa presedintelui", declara Pruna.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Tiberiu Nitu si Codruta Kovesi isi incheie in mai mandatele la conducerea PICCJ si respectiv DNA, existand posibilitatea sa fie propusi pentru un al doilea mandat in aceste functii, scrie MEDIAFAX.

Procurorul general al Romaniei si procurorul-sef al DNA sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Ministerul Public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.