Firmele de salubrizare care se ocupa de deszapezirea strazilor Capitalei au fost amendate pentru a doua zi consecutiv de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), cu 5.000 de lei fiecare, deoarece nu au curatat zapada din sectoarele 2 - 6, a transmis miercuri PMB.

Nemultumirile inspectorilor primariei vizeaza sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6, in timp ce in sectorul 1 drumurile au fost curatate corespunzator.

Firma Romprest asigura deszapezirea in sectoarele 1 si 5, Supercom - in sectorul 2, Rosal - in sectorul 3, Rebu - in sectorul 4 si Urban in sectorul 6.

Conform aceluiasi comunicat, dintre cele 416 persoane juridice, din care 217 asociatii de proprietari, somate marti pentru ca nu au curatat zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, 23 au primit amenzi in cunatum de 39.000 de lei.

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a cerut operatorilor de salubrizare sa deszapezeasca prioritar zonele de acces catre spitale si statii de ambulanta, precum si traseele pe care circula troleibuze si autobuze.
Razvan Sava avertizeaza ca actiunile de control vor continua si in zilele urmatoare, atat la persoane fizice, cat si la firme.

Potrivit unei hotarari a CGMB din 2010, proprietarii de cladiri sau spatii comerciale au obligatia sa inlature zapada de pe trotuare, gheata si turturii formati in perimetrul cladirilor pe care le detin, in maxim 24 de ore de la incetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligatii sunt intre 200 si 500 de lei pentru persoane fizice si de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice, scrie MEDIAFAX.

Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zapada sau ger, dar si a prezentei in strada sau scari de bloc a persoanelor fara adapost, pentru a fi duse la centrele sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.