Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a convocat pe reprezentantii RADET si ELCEN marti, 5 ianuarie, la sediul ministerului, pentru discutii privind furnizarea caldurii si apei calde in Bucuresti, dupa mai multe probleme aparute in unele cartiere ale Capitalei.

"La solicitarea primarului general al Capitalei, Razvan Sava, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a convocat astazi, 5 ianuarie, ora 17.30, la sediul ministerului, reprezentantii RADET si ELCEN pentru a clarifica situatia furnizarii agentului termic in Bucuresti. Discutiile vor avea loc in contextul problemelor aparute la furnizarea agentului termic in unele cartiere din Capitala", se arata intr-un anunt al Ministerului Energiei.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a anuntat luni ca furnizarea incalzirii si apei calde in mai multe blocuri din Drumul Taberei si Militari s-a facut cu dificultate, din cauza parametrilor scazuti ai agentului termic livrat de Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). Regia a sustinut ca a solicitat un debit de 4.200 de tone pe ora la o temperatura de 103 grade Celsius si a primit 3.400 de tone pe ora la temperatura de 93 - 96 de grade Celsius.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabila de distributie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati.

Electrocentrale Bucuresti a anuntat in decembrie ca vrea sa achizitioneze servicii juridice privind actionarea Primaria Bucuresti in instanta, pentru neachitarea subventiei pe gigacalorie pentru populatie, si cauta alternative la fuziunea cu RADET. Subiectele vor fi discutate de actionarii ELCEN la 25 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.