Cetatea Rasnov, judetul Brasov, se numara printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarna, potrivit publicatiei de turism Traveler, cetatea inregistrand in 2015 un numar record de aproape 363.000 de vizitatori.

Revista Conde Nast Traveler a publicat o lista a celor mai frumoase zece castele "de zapada" din lume, cu peisaje uimitoare si cetati impunatoare care merita vizitate pe timp de iarna.

Cetatea Rasnov este inclusa pe aceasta lista, alaturi de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul tarului Alexei Mikhailovich in Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Ceha), Castelul Blair (Perthshire, Scotia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) si Castelul Inuyama (Japonia).

Primarul Rasnovului, Adrian Vestea, a spus ca distinctia nu poate decat sa il bucure, fiind una justificata si prin numarul tot mai mare de turisti care se inregistreaza de la an la an.

"Pana la sfarsitul lunii decembrie 2015 s-au inregistrat aproximativ 362.700 de vizitatori, care este un numar record de vizitatori. Consider ca este o distinctie care se justifica, tinand cont ca Cetatea Rasnov are un numar tot mai mare de vizitatori. Din pacate, nu am putut beneficia de fonduri europene pentru ca la vremea respectiva cetatea se afla in litigiu si a fost nevoie de clarificare juridica. Totusi, acum trendul este crescator, tinand cont ca in 2013 am avut 108.000 de vizitoatori, in 2014 - 241.000 de vizitatori si acum am ajuns la aproape 363.000 de vizitatori
", a spus Vestea.

Primarul spera ca, pe viitor, cetatea sa atraga cel putin 500.000 de vizitatori anual.

Cetatea Rasnov este un ansamblu fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Rasnov controla, prin pozitia sa strategica, accesul in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Pana la mutarea vamii de la Rucar la Bran si construirea cetatii Bran pentru protejarea vamii regale, la sfarsitul secolului al XIV-lea, Cetatea Rasnov era prima fortificatie langa drumul Branului, dupa intrarea in Transilvania. In anul 1427, imparatul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Rasnov, pe care a trecut-o in administrarea comunitatii locale si careia i-a acordat rangul de targ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.