Toate firme de salubrizare care asigura deszapezirea in Bucuresti au fost amendate pentru ca nu au curatat drumurile, a anuntat, marti, Politia Capitalei.

Cele cinci firmele de salubrizare care asigura deszapezirea in Bucuresti au fost verificate luni, toate fiind amendate "pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna", arata Politia Capitalei intr-un comunicat de presa transmis marti.

Firma Romprest asigura deszapezirea in sectoarele 1 si 2, Supercom - in sectorul 2, Rosal - in sectorul 3, Rebu - in sectorul 4 si Urban in sectorul 6. De asemenea, marti dimineata erau cinci semafoare nefunctionale, in Piata Crangasi, pe Splaiul Unirii - Soseaua Vitan-Barzesti, pe soseaua Valea Oltului - Prelungirea Ghencea si pe strada Virtutii - Splaiul Independetei. In intersectiile cu probleme au fost prezenti agenti de circulatie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Politia Capitalei.

Politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei si reprezentantii Registrului Auto Roman au facut controale in trafic pentru depistarea autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna, obligatorii daca drumul este acoperit cu zapada, gheata sau polei.

Conform Codului Rutier, soferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarna pot primi intre noua si 20 de puncte de penalizare si amenzi intre 945 si 2.100 de lei, putand sa le fie retinut si certificatul de inmatriculare a masinii. Dupa retinerea certificatului, soferii trebuie sa mearga la Serviciul politiei rutiere, pentru a primi o dovada cu care vor putea circula 15 zile, pana vor echipa masina cu anvelope de iarna.

In ultimele 12 ore, 150 de politisti de la Brigada Rutiera au fost prezenti in trafic, pentru a se asigura ca soferii circula cu viteza adaptata la conditiile meteo si de drum, pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport in comun si pentru insotirea utilajelor de deszapezire, a precizat Politia Capitalei.

"In continuare, activitatile de dirijare si fluidizare a traficului rutier vor continua, precum si cele de monitorizare si control a societatilor comerciale ce au atributii pe linia intretinerii drumurilor publice pe timp de iarna", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.