MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Bosnia si Hertegovina ca autoritatile centrale din aceasta tara au atentionat asupra ninsorilor abundente care se vor inregistra si asupra temperaturilor scazute care vor favoriza producerea inghetului pe sosele.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza, intr-un comunicat remis MEDIAFAX luni, ca autoritatea de supraveghere a traficului rutier BIHAMK avertizeaza asupra conditiilor grele de trafic rutier din Bosnia si Hertegovina, cu precadere in zonele de munte, respectiv pasurile/trecatorile Ivan (pe ruta Sarajevo-Konjic), Nisici (pe ruta Srednje-Olovo), Rostovo (pe ruta Novi Travnik-Bugojno), Laniste (pe ruta Kljuc-Bosnanski Petrovac), Ostrelj (pe ruta Bosanski Petrovac-Drvar).

MAE le recomanda cetatenilor romani care doresc sa tranziteze Bosnia si Hertegovina sa se informeze inainte de a pleca la drum si sa evite pe cat posibil zonele mentionate in urmatoarele 5-7 zile.

BIHAMK recomanda folosirea echipamentelor de iarna de catre toti participantii la trafic, iar pentru tiruri si masini grele este precizata obligativitatea folosirii lanturilor (conform legislatiei din aceasta tara). Pentru detalii poate fi consultat site-ul oficial www.bihamk.ba.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia ''Calatoreste in siguranta'' (disponibila gratuit in App Store si Google Play), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare ''Un SMS iti poate salva viata!''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.