Tariful pentru apa potabila si canalizare scade, la Constanta, cu 0,75 lei/mc dupa ce, incepand cu 1 ianuarie 2016, SC RAJA SA aplica noile cote TVA, de 9 la suta, respectiv 20 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat prin OUG nr. 50/27.10.2015, nivelul cotei TVA scade de la 24 la suta la 9 la suta pentru apa potabila si de la 24 la suta la 20 la suta pentru canalizare. Astfel, tariful pentru apa potabila scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Reducerea TVA inseamna o scadere a pretului platit de abonatii SC RAJA SA pentru metrul cub de apa potabila si canalizare de 0,75 lei”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al regiei de apa.

Reprezentantii regiei spun ca scaderea TVA pentru apa potabila a fost o initiativa demarata de SC RAJA SA in urma cu peste patru ani, sustinuta puternic si de catre Asociatia Romana a Apei, scrie MEDIAFAX.

"In timp, conducerea societatii a lansat public de nenumarate ori un apel catre toti parlamentarii constanteni si nu numai, pentru micsorarea TVA la apa potabila. Totodata, prin Asociatia Romana a Apei, compania noastra a adus la cunostinta factorului politic, dar si Executivului, necesitatea reducerii TVA la apa potabila, prin inaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare”, se mentioneaza in documentul citat.

In plus, reprezentantii societatii mai spun ca RAJA SA este singura companie de apa din Romania care nu incaseaza apa meteorica nici de la populatie, nici de la agentii economici, "ceea ce inseamna o scadere a facturilor cu aproape 10 la suta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.