Oamenii sunt sfatuiti ca in aceste zile geroase sa nu stea mult afara fara o imbracaminte adecvata, iar cei cu suferinte cardiace si respiratorii sa evite deplasarile si sa respecte cu strictete recomandarile medicilor, transmite Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABI).

"In aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, recomandam populatiei sa evite deplasarile in aer liber daca nu s-au imbracat corespunzator, adica daca nu au caciula, manusi si ghete calduroase. Pentru ca extremitatile sunt foarte sensibile la ger si pot aparea lesne degeraturile", a declarat, duminica pentru MEDIAFAX, managerul SABI, Alis Grasu.

In cazul in care apar degeraturi, este recomnadata consultarea de urgenta a unui medic, a mai spus Alis Grasu, adaugand ca trebuie evitata automedicatia.

Totodata in aceste zile este foarte importanta alimentatia. "Sunt indicate consumul de alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si evitarea bauturilor alcoolice", a mai spus medicul.

O atentie speciala trebuie acordata copiilor, care nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara climatizare si neechipate corespunzator.

De asemenea, o atentie speciala trebuie acordata si persoanelor varstnice, in special celor cu afectiuni cardiace si respiratorii. "In plus, cei care au in vecinatate persoane singure sunt rugati sa le faca cel putin o vizita pe zi in aceste zile geroase", a adaugat managerul SABI.

Zilnic la SABI in aceste zile sunt peste 1.300 de solicitari, mai mult de jumatate fiind pentru urgente.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de cod galben de ninsori si viscol pentru 10 judete din sud-vestul tarii, valabila de duminica la ora 14.00 pana luni la ora 12.00. Atentionarea vizeaza judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges si Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.