Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) analizeaza posibilitatea utilizarii cardului de sanatate pentru validarea serviciului si in cazul urgentelor, dar la externare, cu exceptia asiguratilor in stare foarte grava sau in coma, spune presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
"Casa Nationala de Asigurari de Sanatate analizeaza cu specialistii posibilitatea utilizarii cardului de sanatate si pentru asiguratii care ajung la spital ca urgenta medicala. Atentie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel in coma sau in stare foarte grava, adica la urgenta majora de cod rosu. Vorbim de acele urgente mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bila", a explicat presedintele CNAS.

In cazul acestor asigurati internati in urgenta, cardul va fi utilizat la externare.
"Dupa ce pacientul fost tratat si urmeaza sa fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel incat, daca omului i-a fost rau si nu s-a mai gandit la cardul de sanatate, lunadu-si cu el doar buletinul, pentru ca fara un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva sa-i poata aduce cardul la spital si sa fie validat serviciul. Este o analiza pe care o facem acum pentru anul 2016", a mai spus Ciurchea.

Unii medicii de spital spun ca au folosit deja acest sistem, chiar daca nu era obligatoriu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.