Politistii le recomanda turistilor care se intorc acasa dupa vacanta de Revelion sa aleaga si rute alternative in conditiile in care, din experienta anilor trecuti, valorile de trafic vor creste considerabil, atentionand, totodata, ca exista riscul formarii poleiului pe sosele.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, in aceasta perioada, politistii rutieri actioneaza cu efective sporite, in punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere si la orele cu trafic intens, atat pentru asigurarea fluentei circulatiei, cat si pentru siguranta deplasarilor participantilor la trafic.

"Avand experienta anilor trecuti, cand au aparut probleme legate de fluenta la intoarcerea spre casa a celor plecati sa-si petreaca sarbatorile, in special pe rutele dinspre statiunile montane, facem apel catre toti participantii la trafic sa ia in considerare si oportunitatea alegerii unei rute de rezerva, avand in vedere premisa cresterii valorilor de trafic", precizeaza sursa citata.

Astfel, pentru evitarea problememlor aparute ca urmare a aglomerarii Drumului national 1 si pentru evitarea ambuteiajelor ce pot aparea pe fondul depasirii capacitatii de preluare a valorilor de trafic, politistii le recomanda soferilor sa aleaga rute alternative pentru a se intoarce acasa din vacanta de Revelion petrecuta in statiunile montane, cum ar fi: DN 1A Brasov-Sacele-Cheia-Valenii de Munte-Ploiesti-Buftea-Bucuresti si DN73 Brasov-Bran-Campulung Muscel-Pitesti- Autostrada A1 (Pitesti - Bucuresti).

Celor care au ales varianta clasica, politistii rutieri le recomanda ca de la Sinaia sa foloseasca si varianta DN71 Sinaia-Moroieni-Fieni-Targoviste-Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Totodata, politistii recomanda soferilor sa circule cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului si sa mareasca distanta in mers, reamintind, totodata, ca anvelopele de iarna sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Avand in vedere ca pana in 3 ianuarie 2016 este in vigoare o informare meteorologica potrivit careia vremea se va mentine rece in toata tara si se vor inregistra temperaturi coborate, ger noaptea si dimineata, politistii avertizeaza ca exista riscul formarii poleiului, in conditiile unui carosabil ud.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul Infotrafic ii atentioneaza pe soferi ca si in conditiile unui carosabil uscat se pot intalni portiuni umede, unde exista risc de formare a poleiului, astfel ca trebuie redusa viteza de deplasare si marita distanta in mers fata de autovehiculele care circula in fata.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.