Treisprezece localuri din Constanta dintre cele 35 care au solicitat acorduri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea pentru a organiza focuri de artificii de Revelion nu le-au primit, intrucat nu indeplineau conditiile legale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comandantul ISU Dobrogea, Daniel Petrov, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca 13 localuri dintr-un total de 35 din Constanta nu au primit acord pentru organizarea de focuri de artificii in noaptea de Revelion, pentru ca nu indeplineau conditiile legale.

"Cu ocazia organizarii sarbatorilor de iarna am avut 35 de solicitari pentru organizarea de jocuri de artificii. Am avut 22 de acorduri emise si 13 respingeri. Toate acestea au fost realizate numai dupa ce am verificat locatiile in teren", a afirmat Daniel Petrov.

Adjunctul ISU Dobrogea, Mihai Georgescu, a explicat, la aceeasi conferinta de presa, care au fost motivele pentru care nu a fost dat acel acord.

"Majoritatea respingerilor pentru care nu s-a emis acordul au fost nerespectarea distantelor fata de cladirile de locuit sau cladirile multietajate, trebuie respectata o distanta intre 50 si 100 de metri, in functie de suprafata desfasurata si numarul de niveluri. Totodata, trebuie respectata o distanta fata de liniile electrice aeriene sau fata de fondul impadurit. Toate aceste masuri prevazute de legislatie au scopul de a preintampina propagarea unor incendii datorita obiectelor pirotehnice, care s-ar putea declansa accidental sau sa nu arda complet in atmosfera si ar ateriza pe sol"
, a precizat Mihai Georgescu.

El a mentionat ca in acest caz este vorba de obiecte pirotehnice din categoriile 3 si 4.

"ISU emite acorduri pentru jocurile cu obiecte pirotehnice din categoriile 3 si 4. Se pot executa focuri de artificii din categoriile 1 si 2 fara acordul ISU. Categoriile 1 si 2 sunt caracterizate de zgomot redus, inaltime redusa, flacara redusa in atmosfera, adica nu creeaza pericol, asa cum este prevazut de legea speciala in acest sens", a declarat adjunctul sefului ISU Dobrogea.

Intrebat daca exista unitati inchise de pompieri pentru ca nu respecta conditiile legale, Daniel Petrov a raspuns negativ, mentionand ca au fost date avertismente si sanctiuni in ultimele saptamani, valoarea acestora fiind de 126.000 de lei, scrie MEDIAFAX.

"Am desfasurat, desfasuram si vom desfasura activitati de verificare a acestor unitati de alimetantie publica. Pana in momentul de fata, nu am gasit conditiile indeplinite pentru a inchide vreun club. Au fost stabilite multe contraventii, au fost descoperite multe problemute pentru care au fost aplicate si sanctiuni si avertismente, cumulul amenzilor fiind la 126.000 de lei numai in perioada 16 noiembrie - 28 decembrie"
, a afirmat seful ISU Dobrogea.

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.