Autoritatile austriece au retrimis in Slovenia sute de imigranti extracomunitari care au mintit in legatura cu nationalitatile.

In cursul controalelor inopinate efectuate in provincia Carinthia, politia si interpretii autoritatilor au remarcat o crestere a numarului indivizilor care nu stiu sa vorbeasca limba tarii de unde pretind ca provin.

"Credem ca unii profita de situatie pentru a obtine azil in Austria sau in Germania", a explicat un purtator de cuvant al Politiei. Persoanele depistate ca au mintit in legatura cu nationalitatea au fost expulzate in Slovenia, pe unde venisera in Austria.

"Expulzarile trebuie sa permita facilitarea procedurilor privind azilul", a transmis Politia austriaca. Circa un milion de imigranti extracomunitari, cei mai multi din Orientul Mijlociu si nordul Africii, au ajuns anul acesta in spatiul Uniunii Europene, potrivit datelor Organizatiei Internationale pentru Migratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.