Un colonel din Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care, fiind detasat consilier la Secretariatului General al Guvernului (SGG), a cerut bani unei persoane pentru a interveni la RA-APPS, pentru a dobandi impreuna cu acea persoana un imobil subevaluat, este trimis in judecata de DNA.

Procurorii militari din DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Stefan Enache, colonel in cadrul U.M. 02999 - Serviciul de Telecomunicatii Speciale si consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit anchetatorilor, in 8 decembrie, Enache a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre inculpat si persoana respectiva. Ulterior, Stefan Enache a mai cerut si in ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care a fost prins in flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.