Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, joi, ca Alin Anastasescu sa fie cercetat in continuare in arest preventiv, in dosarul privind incendiul din Colectiv, in care este acuzat de ucidere din culpa, alaturi de ceilalti doi patroni ai clubului, plasati de patru zile in arest la domiciliu.

Instanta a admis contestatia formulata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a stabilit ca Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, sa ramane in arest preventiv.

In 21 decembrie, Judecatoria Sectorului 4 admisese cererea lui Alin Anastasescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, decizia fiind contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti.

Ceilalti doi patroni ai clubului Colectiv - Paul Gancea si Costin Mincu - au fost eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu in 21 decembrie, decizia fiind luata atunci tot de Tribunalul Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost arestati preventiv in 3 noiembrie, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 63 de morti si aproximativ o suta de raniti.

Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane. Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Alte 36 de persoane au murit in spitale din tara si din strainatate, numarul victimelor ajungand, in 21 decembrie, la 63.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.