Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Nicolae Sima pentru infractiunea de tentativa la transmiterea sindromului imunodeficitar SIDA.

Potrivit rechizitoriului, in noaptea de 07 spre 08 noiembrie, Nicolae Sima, persoana infectata HIV/SIDA, a intretinut relatii sexuale neprotejate cu un barbat, intr-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fara sa- i spuna ca este bolnav "creandu-se astfel riscul transmiterii HIV – virusul imunodeficientei umane care conduce la aparitia sindromului imunodeficitar dobandit – SIDA".

"Inculpatul Sima Nicolae stia din anul 2012 ca este infectat cu virusul HIV, iar din luna august 2012 este in evidenta Spitalului de Boli Infectioase Constanta ca persoana infectata HIV/SIDA", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti. Nicolae Sima din Medgidia a fost cercetat de politisti, in 2012, dupa ce ar fi platit doi adolescenti, de 14 ani si 17 ani, sa intretina relatii sexuale orale cu el. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, din 26 ianuarie 2012, Nicolae Sima a fost staret al Manastirii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfintii Ierarhi Nicolae si Bretanion" din localitatea 23 August, in perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, avand numele de calugarie Macarie.

Conform sursei citate, barbatul a fost exclus insa din monahism, in noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea fata de autoritatile bisericesti superioare, administrarea cu rea-vointa si in mod fraudulos a bunurilor manastirii si fals si uz de fals in scopul escrocarii bunei credinte ale inchinatorilor si pelerinilor dupa ce declarase o icoana a manastirii ca fiind facatoare minuni.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului mai declarau, in urma cu trei ani, ca Sima le prezenta credinciosilor o serie de asa-zise moaste a unor sfinti, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodata. De asemenea, fostul calugar Macarie ar fi organiza si unele false slujbe de exorcizare, "cu sprijinul unor acoliti, care se dadeau a fi posedati de diavol, cu scopul de a-i induce in eroare pe oamenii de buna credinta".

Potrivit sursei citate, dupa ce Nicolae Sima a fost exclus din viata calugareasca, nemaiavand posibilitatea de a se integra intr-o manastire ortodoxa din cadrul Patriarhiei Romane, s-ar fi adresat, ca si alti fosti preoti caterisiti din Biserica Ortodoxa Romana, unei structuri bisericesti necanonice din Italia, "adica nerecunoscuta de catre nicio Biserica Ortodoxa autocefala, intitulata pompos si abuziv Mitropolia Ortodoxa de Milano si Aquilea, care probabil l-a si racolat drept slujitor".