Fostul director al CFR Calatori Brasov Gheorghe Radulescu a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare de Tribunalul Brasov, in dosarul privind santajarea predecesorului sau, Ioan Stegaru, care solicitase in instanta sa fie repus in functie.

De asemenea, fostul presedinte al directoratului CFR Calatori Vasile Secara si fostul sef oficiu juridic al CFR Calatori Nicolae Berindean au fost condamnati in acelasi dosar la cate doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o perioada de trei ani si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi pe o perioada de doi ani.

Cei trei inculpati mai sunt obligati sa plateasca in solidar suma de 25.000 de euro cu titlu de daune morale lui Ioan Stegaru, predecesorul lui Radulescu la sefia CFR Calatori Brasov. De asemenea, fiecare inculpat trebuie sa-i achite lui Stegaru cate 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare si cate 1.500 de lei statului, tot cheltuieli judiciare.

Instanta a mai dispus desfiintarea raportului de cercetare disciplinara a lui Ioan Stegaru. Decizia Tribunalului Brasov nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare, scrie MEDIAFAX.

Gheorghe Radulescu, fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori (SRTFC) Brasov din cadrul CFR Calatori, Vasile Secara, fost presedinte al directoratului CFR Calatori, si Nicolae Berindean, fost sef oficiu juridic la CFR Calatori, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Brasov in martie 2015, fiind acuzati de santajarea predecesorului lui Radulescu, Ioan Stegaru, care solicitase in instanta sa fie repus in functie. Astfel, Radulescu a fost acuzat de santaj, fals intelectual si uz de fals, Secara, de santaj, iar Berindean, de complicitate la santaj.

Potrivit procurorilor DNA, incepand cu luna august 2014, Gheorghe Radulescu, in calitate de director al SRTCF Brasov (numit la sfarsitul lunii iulie 2014) si Vasile Secara, beneficiind de ajutorul lui Berindean, au efectuat acte de constrangere morala (cercetare disciplinara pentru fapte prescrise si propunere de sanctionare cu desfacerea contractului de munca, actiuni in evacuare din locuinta de serviciu), asupra unui angajat al SRTFC Brasov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov prin care solicita sa fie repus in functia de director al SRTFC Brasov.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Cei trei ar fi urmarit, prin efectuarea acestor constrangeri, ca Gheorghe Radulescu sa-si pastreze functia de director in care tocmai fusese numit, evitand astfel o posibila reintegrare in aceasta functie a lui Ioan Stegaru, fostul director al SRTCF Brasov.

Procurorii mai aratau ca, in 22 octombrie 2014, Radulescu, in cadrul cercetarii disciplinare privind un angajat al institutiei, a omis cu intentie sa insereze in raportul de cercetare date despre o nota de relatii, si a inaintat dosarul de cercetare la CFR Calatori S.A. in vederea aplicarii de sanctiuni fata de angajatul respectiv.

Radulescu a fost sef al CFR Calatori Brasov timp de opt ani, in perioada 1998 - 2006, dupa care in locul sau a fost numit Ioan Stegaru. In 2012, Stegaru a fost concediat, dar si-a recastigat locul in instanta, in ianuarie 2014. Acesta nu a stat insa mult in functie pentru ca in iulie anul trecut a fost inlocuit cu Radulescu. Stegaru a dat din nou compania in judecata cerand sa fie repus in functie. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Brasov in 21 iulie 2014 avand ca obiect "litigii de munca - anulare act“.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.