Klaus Iohannis a decorat-o, luni, pe actrita Stela Popescu, cu Ordinul National "Steaua Romaniei", pentru "dragostea si talentul" de care a dat dovada in promovarea artei teatrale, distinctia fiind acordata chiar in ziua in care artista implineste varsta de 80 de ani.

Potrivit decretului, presedintele a acordat aceasta decoratie "in semn de inalta apreciere pentru remarcabilele interpretari artistice sustinute pe cele mai importante scene din tara, pentru dragostea si talentul de care a dat dovada in promovarea artei teatrale, prin care a incantat numeroase generatii de spectatori".

Klaus Iohannis i-a conferit artistei Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

Actrita Stela Popescu sarbatoreste implinirea a 80 de ani, luni, de la ora 18.00, pe scena Palatului National al Copiilor, in spectacolul aniversar "Stela Popescu si prietenii ei". Aceasta s-a nascut pe 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, un sat din raionul Orhei, Basarabia, si, de peste o jumatate de secol, este una dintre cele mai iubite si celebre actrite de teatru si film din Romania.

Doamna Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Capitala este renumita mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a facut de-a lungul anilor alaturi de nume mari ale scenei romanesti, precum Stefan Banica si Alexandru Arsinel. Printre piesele in care a jucat Stela Popescu se numara "Omul care a vazut moartea", "Mama Boema", "Boema, slabiciunea mea". De asemenea, actrita a jucat 18 ani in "Presul", 12 ani in "Petitoarea" si 10 ani in "Plicul". Totodata, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Pe de alta parte, Stela Popescu are o activitate intensa si in cinematografie, domeniu in care a debutat in 1958, in pelicula "Alo? Ati gresit numarul". De-a lungul timpului, cunoscuta actrita a jucat in peste 25 de filme, printre care "Nea Marin miliardar", "Pe malul stang al Dunarii albastre", "In fiecare zi mi-e dor de tine".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii si distinctii. La gala Festivalului Comediei Romanesti - festCO 2011 (editia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensata cu premiul de excelenta. Totodata, Stela Popescu a fost onorata cu cu o stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.