Peste 4.200 de soferi au ramas fara permis in ultima saptamana, aproape dublu fata de saptamana precedenta, 710 fiind sanctionati astfel pentru consum de alcool si 302 pentru depasirea vitezei legale, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Oficialii MAI precizeaza ca, in intervalul mentionat, au fost aplicate 52.000 de sanctiuni contraventionale, dintre care 581 pentru consum de alcool si peste 8.500 pentru depasirea limitelor de viteza. De asemenea, au fost intocmite peste 1.000 de dosare penale pentru infractiuni prin care s-a pus in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

Intr-o singura actiune, in numai sase ore, au fost inregistrate aproape 3.000 de cazuri in care conducatorii auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind retinute 274 de permise de conducere, scrie MEDIAFAX.

Politistii de la structurile de politie rutiera si transporturi au constatat, numai joi, 135 de infractiuni la regimul circulatiei, dintre care 74 de infractiuni de conducere a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Pentru abaterile constatate in aceeasi zi, au fost aplicate 4.483 de sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei rutiere, dintre care 960 la nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata si 156 conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au retinut 597 de permise de conducere, dintre care 159 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata, 51 pentru depasire pe trecerile la nivel cu calea ferata si 260 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.