Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus, vineri, sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1,5 milioane de lei, pe care trebuie sa o depuna in 10 zile, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, vineri, ca in cazul lui Cristian Popescu Piedone, cercetat pentru abuz in serviciu, a fost luata masura controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, incepand de vineri 18 decembrie.

Cristian Popescu Piedone trebuie sa depuna in termen de 10 zile cautiunea de 1,5 milioane de lei, care va fi consemnata pe numele fostului primar al Sectorului 4, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie, la o unitate bancara.

In perioada in care va fi sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone are interdictie sa paraseasca tara si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar. Fostul primar trebuie sa mearga la Politia Sectorului 4 in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa se prezinte la DNA sau la instanta ori de cate ori este chemat, sa anunte daca isi schimba locuinta, sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de subzistenta, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

De asemenea, procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe sume de bani si alte bunuri ale lui Cristian Popescu Piedone. Sechestru asigurator a fost pus si pe bani si bunuri ale Aureliei Iofciu, Luminitei Larisa Ganea si Sandrei Ramona Motoc, la data faptelor functionare in Primaria Sectorului 4.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost vineri la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta luarea masurii preventive si a masurilor asiguratorii, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv, unde in 30 octombrie a izbucnit incendiul in urma caruia au murit 62 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Fostul primar al Sectorului 4 a fost si miercuri la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta ca urmarirea penala in cazul sau a fost extinsa pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.

Citeste si:
Piedone, anunţ despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei
Cristian Popescu Piedone,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.