Un parinte care intelege pe deplin dinamica societatii moderne stie ca este responsabil sa isi invete copilul un lucru esential: sa fie activ, sanatos si independent. Iarna este anotimpul care ofera cadrul perfect pentru cele mai distractive si educative experiente pentru cel mic.

Psychologytoday.com subliniaza ca un parinte ar trebui sa ii ofere copilului oportunitatile, mijloacele si sprijinul continuu ca sa-si indeplineasca visurile. Copilul isi castiga independenta pas cu pas, cu sustinerea ta ca parinte. Afla cum poti sa ii oferi acestuia darul pe care il va aprecia si care ii va fi alaturi toata viata, de la unii dintre cei mai adaptati parinti la nevoile copiilor de astazi:

1. Invata-l de mic despre curaj, siguranta si control direct pe partie

Nu trebuie sa fii parinte ca sa-ti dai seama cat este de important sa-i faci cunostinta celui mic cu partia de indata ce invata sa isi tina echilibrul. Doi snowboarderi experimentati, Bob Carlson si Steve Klassen, tati de fetite, le-au invatat pe acestea despre curaj, siguranta si control, luandu-le pe partie de la varsta de numai doi ani.

S-au filmat in tandem si au dat un exemplu creativ si de impact despre cum sa faci activitati cu copiii, in mod responsabil si distractiv. Fetitele par sa aiba parte de cea mai grozava distractie din lume pe snowboardurile tatilor, in vreme ce li se insufla pasiunea pentru un stil de viata sanatos si activ.

Profita de zapada de pe partii si ia-l pe cel mic la primele lectii de snowboarding. Sorteaza placile dupa pret pe biciclop.eu si vei descoperi ca snowboardingul este un sport accesibil, care merita experimentat cu intreaga familie.

Partia e locul unde trebuie sa ajungi cu cel mic, chiar daca nu ai experienta practicarii unui sport de iarna. Pentru un grup de trei persoane, o lectie de o ora costa in jur de 80 de lei de persoana in statiunile montane din Romania. Inscrieti-va la un curs si traiti bucuria descoperirii sporturilor de iarna impreuna. E un exercitiu grozav de conectare cu cel mic si o cale ca acesta sa inteleaga ca daca exista motivatie, are toata viata la dispozitie ca sa invete lucruri noi si sa beneficieze de rezultatele lor.

2. Arata-i calea, apoi da-i spatiu ca sa capete incredere in fortele proprii

Cand esti departe de munte si zapada, iarna devine anotimpul perfect pentru activitati de dezvoltare personala in confortul locuintei. Uita de desene animate, jocuri pe tableta sau activitati care il izoleaza pe copil si profita de timpul pe care il aveti impreuna pentru a intari legatura cu cel mic si a-l ajuta sa isi descopere aptitudini nebanuite.

Citeste si:
Cum poţi programa aceeaşi reclamă cu video, imagini sau texte color
Cum poţi programa aceeaşi...

Potrivit studiului Effective Provision of Pre-School Education, mentionat intr-o cercetare privind importanta familiei si a caminului de pe literacytrust.org.uk, activitatile pe care parintii le desfasoara impreuna cu cei mici au o importanta semnificativa in dezvoltarea intelectului acestora, indiferent de resursele adultilor si de nivelul lor de educatie.

Ca parinte, trebuie sa-i arati mai intai cum se face, apoi sa faceti impreuna si, in final, sa treci in plan secund si ii observi evolutia. Astfel, prin sprijinul tau continuu, cel mic va castiga, treptat, incredere in propriile puteri. O mama insarcinata in opt luni care danseaza sincron alaturi de fetita ei de sase ani pe o melodie rap este cea mai buna lectie de „orice e posibil“ atat pentru un copil, cat si pentru adulti. Acesta este unul dintre motivele pentru care inregistrarea de mai jos a fost vizionata de peste 13 milioane de ori, potrivit dailymail.co.uk.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

Jaylyn este incurajata de mama ei sa faca o prezentare a coregrafiei, iar aceasta ia in mod firesc cuvantul si anunta ca ea se va descurca destul de bine, dar mama ei va face senzatie. Sustinerea reciproca este prezenta pe toata durata filmuletului, iar aceasta este cheia catre dezinvoltura fetitei si transferul incontestabil de incredere.

Pentru copii, iarna inseamna ca, in sfarsit, pot petrece cat timp doresc cu parintii, care au concediu sau cel putin cateva zile libere. Profita de acest lucru si ofera-i experiente din care sa invete si pe care sa si le aminteasca cu drag, peste ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.