Doi dintre ranitii din Colectiv, unul internat in Bucuresti, celalalt fiind deja tratat in Norvegia si repatriat, vor fi transferati in strainatate, probabil in Belgia, pentru a continua tratamentul, potrivit reprezentantilor Grupului Integrat de Interventie in Criza.

Cei doi pacienti sunt in prezent in afara oricarui pericol, a precizat Bogdan Diaconu, coordonatorul Grupului Integrat de Interventie in Criza.

Unul este internat in Capitala, celalalt, care a fost transferat in Norvegia si repatriat, se afla la domiciliu. In cazul acestuia din urma, au survenit probleme medicale in procesul de repatriere, scrie MEDIAFAX.

Propunerea Grupului Integrat de Interventie in Criza este ca acestia sa fie transferati acum in Belgia.

Diaconu a mai precizat ca este foarte posibil ca unul dintre cei doi sa fie transferat pana in Craciun, iar celalalt dupa Craciun.

In spitalele din Capitala mai sunt internati in prezent 17 dintre ranitii din Colectiv, unul fiind in stare critica, la Institutul "CC Iliescu". In clinicile din strainatate mai sunt internati 22 de pacienti, dintre care opt in Belgia, cate patru in Marea Britanie si Olanda, cate doi in Israel, Austria si Germania.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Aproape 150 de raniti au fost internati in spitale din Capitala, peste jumatate fiind in stare critica si foarte grava. Un numar de 39 de raniti au fost transferati in spitale din strainatate. Dintre ranitii internati, au mai decedat 35, numarul persoanelor decedate ajungand, in 15 decembrie, la 62. In spitalele din strainatate au decedat 11 pacienti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.