Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, s-a prezentat, miercuri, la DNA, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta extinderea urmaririi penale pe numele sau pentru noi fapte de abuz in serviciu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Piedone, cercetat in stare de libertate in dosarul in care este acuzat de abuz in servicu privind autorizarea clubului Colectiv, a fost chemat la DNA pentru a fi informat asupra extinderii urmaririi penale.

Procurorii DNA il acuza pe Piedone de alte fapte de abuz in servicu, dupa ce au analizat documentele ridicate de la Primaria Sectorului 4.

Noile fapte nu ar fi in legatura cu cele care ar fi dus la producerea tragediei din Colectiv, potrivit surselor citate.

Procurorii anticoruptie au deschis un dosar de abuz in serviciu dupa incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 62 de persoane.

In acest dosar, procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si pe Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, angajate ale primariei, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, in 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, iar cele doua angajate l-au sprijinit in emiterea celor doua documente.

Piedone si cele doua angajate au fost arestati in 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate in 11 noiembrie, de Curtea de Apel. Tot pentru abuz in serviciu au fost pusi sub acuzare de DNA si ofiteii ISU Bucuresti Antonina Radu si Petrica George Matei.

Procurorii militari din DNA arata ca acestia, desi au facut mai multe deplasari la Colectiv, nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca societatea sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti, ca functionand fara aviz sau autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Citeste si:
10 trucuri pentru ”extinderea” unei camere mici
10 trucuri pentru...

Potrivit referatului procurorilor, cei doi angajati ai ISU s-ar fi oferit sa-i ajute pe patronii clubului cu intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului PSI.

Pe 10 noiembrie, Tribunalul Militar a decis arestarea lui George Matei si plasarea in arest la domiciliu a Antoninei Radu, instanta motivand in cazul acesteia ca are in ingrijire o fiica de opt ani si un frate de 42 de ani fara niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat. Pe 14 noiembrie a fost insa arestata si Antonina Radu, prin decizia definitiva a Curtii Militare de Apel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.